INFORMATIE
 
Informatie over Payo Humberto - flamencogitarist
 
Terug homepage
 
Op deze pagina vindt u informatie over diverse flamenco activiteiten. Als u geïnteresseerd bent om levende flamenco of andere interessante dingen te zien zou ik het volgende adviseren. De maand van Mei is een zeer goede maand om in Spanje te reizen. Het is niet zo heet zoals in de zomer, het is goedkoper en er zijn veel minder toerisme. Mei is de maand van Maria in Spanje en specifiek in Andalucia wordt dit in menig opzicht gevierd.
 

In vele steden steden 'romerías' georganiseerd. De zuiverste vormen kunt u vinden in de provincie van Huelva. Informatie over data, tijden en plaatsen zijn te lezen in alle lokale kranten. In deze 'romerías' kunt u vinden wat normaal om typisch Spaans wordt opgevat te zijn. Er is vervoer met paarden en de mensen in lokale kleding, plus het zingen en het spelen van de gitaar. Gewoonlijk houden zij op een plein of open veld een maaltijd, die vaak met een lied en dans wordt geopend. De toeschouwer, wanneer hij met eerbied naderbij komt, zal worden verwelkomd en zal worden verzocht om de maaltijd en de viering te delen.

In Madrid kunt u één van de beroemdste gitaarbouwers van Spanje, Guitarerría van Santos Bayón vinden. Guitars van Santos Hernandez waren wereldberoemd in zijn tijd en dat bleef tot de huidige tijd. Hoewel de originele bouwer Santos sinds vele jaren is gestorven, zet zijn familie nog traditie voort. Zij bouwen nog klassieke en flamenco gitaren gebruikend de oude het werkplaats van Santos Hernández. Elke dinsdagavond organiseren zij ' tertulía de guitarristas' (het verzamelen zich van gitaristen). Als u in flamencogitaar geïnteresseerd bent, is het aan te bevelen deze plaats te bezoeken. U zult hartelijke verwelkomd worden. 

Het adres is: Guitarerría DE Santos Bayón, calle Aduana 23, teléfono, 91.522.95.21..28013 Madrid. Zij zijn gesloten op zaterdag en zondagen. U kunt het in het stadscentrum van Madrid dicht bij Puerta DE Sol vinden.

 
TOP
Terug homepage